Ann-Helene Johansson tycker det är viktigt att ha på sig munskydd i kollektivtrafiken – både för sin egna och andras skull. Foto: SVT

Bussresenärerna om munskydden: ”Skulle kommit mycket tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Idag började rekommendationen om munskydd gälla i kollektivtrafiken. SVT Nyheter Småland har pratat med resenärer vid Växjö resecentrum och tankarna kring rekommendationen var enade – bra att den kommer – men tråkigt att många resenärer verkar strunta i den.

Busschauffören Patric Lindberg har bara sett en resenär med munskydd på sin buss under morgonen. Detta tror han beror på att färre åker kollektivt under pandemin. Han är positiv till rekommendationen men önskar att den hade kommit tidigare.

En busschaufför som vill vara anonym är tveksam om resenärerna kommer följa uppmaningen och pekar på att det hellre skulle vara en regel att bära munskydd på bussar och tåg.

Se klippet för att höra Växjöfolkets röster om munskyddsrekommendationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.