Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Eva Svensson, Lennart Nilsson och Göran Otfors säger alla tre att de är glada över att hockeyklubbens framtid nu ser ut att vara räddad. Foto: SVT/William Frykfeldt

Lättnad i Tingsryd efter att hockeyklubben löst ekonomin

Publicerad

Många Tingsrydsbor säger att de är lättade över beskedet om att Tingsryds AIF fått fram de ekonomiska garantier som är ett första steg för att klara att hålla laget kvar i allsvenskan.

Hör några Tingsrydsbor berätta om hur de ser på klubbens betydelse för orten, och på att en av de som bidragit är en av bygdens största hockeyexporter genom tiderna.

Det var sent på tisdagen som beskedet kom om att klubben fått in 2,7 miljoner kronor genom sin insamling. När SVT Småland når ordförande Jan Pyrell på onsdagsförmiddagen visar det sig att det kommit in ytterligare några hundratusen sedan dess.

– Nu har vi fått in 2,9 miljoner, så det känns ju bra. Vår handlingsplan för framtiden är inskickad, så nu kan vi bara vänta, säger han på telefon.

Föreningen väntar på Svenska ishockeyförbundets beslut

En av dem som ställt upp och skänkt pengar till klubben är tidigare Tingsrydsspelaren Oliver Ekman Larsson, nybliven Stanley Cup-mästare.

Det är Svenska ishockeyförbundets licensnämnd som krävt att TAIF presenterar en handlingsplan för säsongen 24/25 med kapitaltäckningsgarantier på 2,5 miljoner kronor.

Svenska ishockeyförbundet skriver i ett mejl till SVT att de kommer att fatta ett beslut i mitten av juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.