Två bränder ägde rum på Teleborg under natten till måndagen. Foto: Carl Carlert/SVT

Polisen om Teleborgsbränderna: sannolikt samma gärningsman

Publicerad

Efter bränderna på Stallbackens förskola och studentbygget i Teleborg i Växjö misstänker nu polisen att det är samma gärningsman bakom brotten.

Det var under natten till måndagen igår som räddningstjänsten fick rycka ut till bränder på Stallbackens förskola i Teleborg och en byggarbetsplats några hundra meter därifrån.

– Vi har säkrat vissa spår som leder till en gärningsman. Men vi efterfrågar fortfarande information från allmänheten för att vi ska kunna gå vidare i ärendet, säger Markus Gustafsson, utredare på Växjöpolisen.

Båda händelserna rubriceras som mordbränder, bland annat eftersom det funnits en stor spridningsrisk på förskolan och studentbygget. En mörkfärgad bil såg köra iväg i samband med bränderna.

”Ovanligt med olika gärningsmän inom tidsramen”

Nu berättar polisen till SVT att det med stor sannolikt är samma gärningsman eller gruppering bakom bränderna.

– Det är mycket ovanligt att olika gärningsmän ligger bakom bränderna. Att två grupperingar inom samma område och tidspunkt ligger bakom bränderna är inte sannolikt.

Straff för grov mordbrand ligger på fängelse på mellan sex till arton år och kan även i vissa fall ge livsstid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.