Foto: SVT

(S) vill riva upp planerna för Växjös nya kommunhus

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring det pågående bygget av kommun- och stationshuset i Växjö har varit många. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna röstade emot det nya byggprojektet, medan den blågröna majoriteten röstade igenom förslaget.

I förra veckan släpptes de nya ritningarna för byggprojektet. Gunnar Storbjörk (S) tycker att ritningarna skiljer sig mycket ifrån de ursprungliga.

– Vi gissar att det kommer att bli billigare att bygga efter dom nya ritningarna, annars vet vi inte varför dom inte ser likadant ut längre. Medborgare jag pratat med som tidigare varit positiva till bygget har nu efter att de nya ritningarna släppts blivit mer negativa, säger Gunnar Storbjörk.

Nytt kommunhus i Växjö

”Alla har olika åsikter”

Anne Tenje (M) är en av dem som varit med och röstat igenom förslaget att bygga det nya kommun- och stationshuset.

– Alla har ju olika åsikter. Några tycker att det nya förslaget har blivit finare medan andra tycker tvärt om, säger Anne Tenje.

Kan bli svårt att ändra beslutet

Om socialdemokraterna går vinnande ur valet på söndag så säger Gunnar Storbjörk att de kommer att se över hurvida det är möjligt att riva upp planerna för det nya bygget.

– Vi menar att man kan sitta kvar i nuvarande kommunhus. Sen vill vi undersöka om det är möjligt att riva upp beslutet om det nya kommunhuset, om det inte blir för dyrt. Men det kan bli svårt i och med att det är så långt gånget, säger Gunnar Storbjörk.

Anna Tenje menar att Socialdemokraternas uttalande inte är något som varken förvånar eller är okänt.

– De ska ju vinna valet först. Mitt fokus just nu ligger inte på hur många fönster det nya kommunhuset ska ha. Just nu fokuserar jag på att vinna valet. Men det vore ekonomiskt orealistiskt och oseriöst då det skulle skada Växjös anseende säger Anna Tenje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytt kommunhus i Växjö

Mer i ämnet