Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Projektledare Bo Nordebrink visar var den nya simhallen kommer att ligga. Foto: SVT/Strängnäs kommun

Nya simhallen i Strängnäs blir över 100 miljoner dyrare än beräknat

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av Strängnäs nya simhall har påbörjats i Larslunda, men byggprojektet blir mer än 100 miljoner kronor dyrare än vad kommunen tidigare beräknat. Orsaken är bland annat utökningen av badhusets storlek, men även det rådande världsläget.

– Vi bestämde i ett tidigt skede att vi bygger ett större badhus och att vi gör ytterligare ett bassängrum, säger Bo Nordebrink, projektledare för sim- och sporthallen.

Badhuset kommer utöver en 25-metersbassäng att ha en undervisningsbassäng samt en rehabbassäng och ett barnområde.

Simhallen blir därmed betydligt större än det nuvarande badet i Thomas arena.

– Totalt kan man säga att vattenytorna är utökade med 300 kvadratmeter från Thomasbadet där vi idag har 400 kvadratmeter vattenyta.

Stå klara om knappt tre år

Byggstarten för sporthallen beräknas bli under hösten och enligt den nuvarande planen ska de båda hallarna kunna tas i bruk vid årsskiftet 2024/2025.

Hör Bo Nordebrink i videoklippet ovanför om vad som orsakat att bygget blivit dyrare – och se hur den nya simhallen kommer att se ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.