Till vänster syns en polis som står vid en avspärrning i mörkt område, med gröna områden omkring. Till höger ses en elev som uppträder hållande en mikrofon och gestikulerande, inomhus på en skolscen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när eleven Jurre van Noord håller konsert för hela skolan med texter mot gängkriminalitet. Foto: Mickan Mörk TT, Paulina Monzón/SVT

Efter skjutningarna i Bagarmossen: Jurre rappar – mot gängvåldet

Publicerad

I juli mördades en 16-åring i Bagarmossen, i södra Stockholm. Efter mordet har en elev på Bagarmossens skola haft ett budskap med sin musik: Man ska inte syssla med gängkriminalitet.

16-åringen som sköts ihjäl den 10 juli var inte måltavla eller hade några kopplingar till gängkriminalitet. Mordet väckte mycket reaktioner under sommaren. Men våldsdåden i stadsdelen fortsatte och så sent som augusti förstärkte polisen återigen närvaron i området.

14-åriga Jurre van Noord går på Bagarmossens skola och skriver egen musik. Efter alla våldsdåden har hans texter haft ett tydligt budskap – mot gängkriminalitet och våldet.

Se i videon när SVT var på plats när Jurre van Noord har konsert för hela skolan i Bagarmossen.

Bilder på pojken som sköts i Bagarmossen, blommor och ljus.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon får du en sammanfattning – på 60 sekunder. Foto: Mickan Mörk/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

16-åring skjuten till döds i Bagarmossen

Mer i ämnet