My överfölls i taxin: ”Tänkte att jag kommer bli våldtagen”

Uppdaterad
Publicerad

Det var efter en festkväll i Stockholm som My beställde en taxi för att komma hem tryggt. Men natten slutade istället i panik – chauffören gav sig på henne med kyssar och drog fram sitt könsorgan.

– Jag puttades, skrek och tänkte att om jag inte gör det här nu så kommer jag bli våldtagen, berättar My.

Hennes förövare dömdes i december 2021 för sexuellt ofredande mot My, men också för ett sexuellt övergrepp som han begick mot en annan kvinna. Straffet blev samhällstjänst.

SVT Nyheter kan nu avslöja att mannen är bror till den 27-åring som dömdes i oktober för två våldtäkter, tre våldtäktsförsök, två sexuella övergrepp och flera olaga frihetsberövanden.

Taxiövergrepp

Mys förövare driver taxibolaget som bröderna körde för, och stod även misstänkt för våldtäkt och försök till grov våldtäkt i februari 2022. De misstankarna avskrevs dock i april.

Fotnot: My heter egentligen något annat.

Har du en egen historia? Hör av dig till oss

Här kan du få hjälp

Om du har utsatts för ett sexualbrott, eller som vuxen misstänker att ett barn har utsatts, ring polisen på 114 14 eller 112 om det är akut.   

Det finns flera instanser som erbjuder hjälp till utsatta personer. Här nedan följer ett urval:  

Kvinnofridslinjen 

Kvinnofridslinjen ger stöd till dig som är utsatt eller har utsatts för våld och hot. Numret är 020-50 50 50.  

Kvinnojourer  

Unizon samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld. Läs mer på deras hemsida här.  

Roks är Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige. På deras hemsida finner du kontakt med din närmsta lokala jour.

Storasyster

Storasyster erbjuder stöd till dig som blivit utsatt för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Man kan även få stöd som anhörig. Hit kan du som är 13 år och uppåt vända dig, oavsett könsidentitet. Läs mer och sök stöd på storasyster.org.

Brottsofferjouren  

Personer kan få stöd för utsatthet av misshandel, olaga hot, sexualbrott, grov kvinnofridskränkning, rån eller stöld. Jourerna finns lokalt. Om det behövs kan även brottsoffer få hjälpinstanser i linje med psykologisk hjälp, skyddat boende eller ekonomiskt understöd.  

Ring 0200-21 20 19 eller gå in på deras hemsida för att se närmsta kontakt.  

Rikskriscentrum  

Rikskriscentrums medlemsorganisationer är professionella verksamheter som arbetar med våld i nära relationer, män i kris och mäns våld mot kvinnor. Läs mer och hitta lokala mottagningar på deras hemsida. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Taxiövergrepp

Mer i ämnet