Efter mordet i Nynäshamn gick polisen ut med en bild från den bussresa man tror offret gjorde natten innan mordet. De vill att folk som åkt på samma buss hör av sig med tips. Foto: Polisen

Två män häktade misstänkta för mord i Nynäshamn

Uppdaterad
Publicerad

Två män har häktats misstänkta för mordet i Nynäshamn tidigare under sommaren. En tredje man har försatts på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

På fredagen hölls häktningsförhandlingarna för de män som suttit anhållna misstänkta för mordet i Segersäng i Nynäshamn natten till den 1 juli i år. Två av männen har nu häktats på sannolika skäl misstänkta för mord samt brott mot griftefriden. En av dem misstänks även för människorov.

– Vid Odenplan så har det här avlidna brottsoffret blivit bortrövad och förd till Segersäng. Där har han blivit mördad och bränd med bensin, han har blivit svårt bränd, säger chefsåklagare Stefan Bergman.

Den tredje mannen som suttit anhållen blev försatt på fri fot men misstankarna mot honom kvarstår.

– Enligt min bedömning så förelåg sannolika skäl men det tyckte inte tingsrätten. Vi har olika uppfattningar och det är så spelet är, säger Stefan Bergman.

Männen kunde gripas efter att polisen gått ut med en efterlysning om iakttagelser gjorda från fyrans buss. Det var nämligen där offret senast sågs innan hans kropp senare hittades under släckningsarbetet av en markbrand i Segersäng.

”Kommer ta lång tid”

Nu fortsätter utredningsarbetet med förhör och undersökningar av teknisk bevisning.

– Vi ska analysera det vi har, det är mycket material som är beslagtaget. Det är telefoner, en bil, lite utav varje som ska undersökas och det kommer ta lång tid.

Vilken relation de misstänkta gärningsmännen och offret ska ha haft vill Stefan Bergman inte kommentera. De misstänkta förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.