• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Foto: Claudio Bresciani/Scanpix

Langare åtalas

Publicerad

En 36-årig karlstadsbo – och för polisen känd langare – ertappades i somras med ett hekto kokain och en påse narkotikaklassade tabletter. Nu åtalas han och två stockholmare, som misstänks vara hans langare, för grovt narkotikabrott.

Det var i augusti som polisen såg två män besöka en för dem känd langare i en stadsdel i Karlstad. Efter att männen lämnat bostaden gick polisen in och langaren ertappades med en påse innehållande ett hekto kokain, 140 gram cannabisharts och 1500 narkotikaklassade tabletter.

Stoppades i fordonskontroll

De två männen som besökte langaren kontrollerades kort därefter i en fordonskontroll på E18 i Kristinehamn. Det visade sig att de två var hemmahörande i Stockholm och vid en husransakan hos dem hittade polisen ytterligare 150 gram kokain.

– Analyser gjordes och de visade att det rörde sig om samma sorts kokain som det polisen hittade i Karlstad, berättar åklagare Stefan Wessberg.

Den åtalade värmlänningen medger, enligt åtalet, att den beslagtagna narkotikan tillhör honom.

36-åringen åtalas också misstänkt för vapenbrott då man även funnit två elpistoler i hans bostad.

Sambon åtalas för penningtvätt

En kvinna, som är skriven på samma adress som den åtalade karlstadbon, åtalas misstänkt för narkotikabrott och penningtvättsbrott. Hon ska ha låtit sin sambo använda sitt konto för att dölja att pengarna härrör från ett brott. Hon ska också ha överlämnat tio gram cannabisharts till en man, som hon själv uppger att hon inte kände.

Gränsen för grovt narkotikabrott när det gäller kokain går vid 100 gram och männen riskerar fängelse i minst två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.