Gothia cup läktare

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här Gothia cup och polisen berätta om bråket mellan fotbollslagen. Foto: Adam Ihse/TT

Bråk under Gothia Cup – två lag avstängda

Uppdaterad
Publicerad

En man greps efter ett bråk under Gothia Cup i Göteborg på tisdagen. Bråket uppstod vid en fotbollsmatch där ett pojklag från Spanien spelade mot ett lag från Förenade Arabemiraten.

Nu har de båda lagen stängts av.

Det var på tisdagskvällen som polisen larmades till Gamlestaden för ett bråk vid en fotbollsmatch. När polisen anlände till platsen runt klockan 18.30 hade bråket redan klingat av.

– Vi upprättade tre anmälningar, rubricerade som misshandel, och en man greps i samband med bråket, säger Joseph Antabi, polisinsatschef under Gothia cup.

Gothia cup

Mannen släpptes senare efter förhör.

Lagen diskvalificerade

Efter bråket tog Gothia cups tävlingsjury beslutet om att båda lagen skulle uteslutas ur turneringen, meddelar arrangören.

– Vi har konstaterat att deltagare från båda lagen har brutit mot våra regler, säger Gothia cups presstalesperson Linn Ohlsson och tilläger sedan:

– Det här är en match av närmare 5 000 som inte slutade så som vi ville att den ska sluta. De allra flesta matcher bjuder på härliga känslor, möten och trygghet.

Andra anmälningar under veckan

Enligt polisen har Gothia cup veckan hittills varit relativt lugn utan incidenter som stuckit ut.

Polisen har, sedan turneringen drog igång, inte sammanställt alla händelser ännu men har upprättat anmälningar som rör misshandel, sexuellt ofredande och brott mot ordningslagen.

– Vårat uppdrag är att ha hög synlighet för att förebygga och försvåra olika typer av brottslighet och främja trygghet, säger Joseph Antabi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gothia cup

Mer i ämnet