”Organisationen kommer att bli mer flexibel”, säger förbundschefen Martin Bergman. Foto: SVT

Göteborgsvarvet flyttas till september

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgsvarvet kommer att flyttas från maj till september nästa år.

– Vi vill att vaccinationerna ska hinna få fäste först, säger Martin Bergman, vd för Göteborgsvarvet.

Det är Göteborgs friidrottsförbunds styrelse som nu fattat beslutet att Göteborgsvarvet kommer att genomföras 11 september 2021.

– Vi har jobbat med det här beslutet hela hösten och funderat, tagit temperaturen på omgivningen, lyssnat in stadens intressenter och pratat med våra epidemiologer, säger Martin Berman.

Coronaviruset i Västsverige

Vaccinationerna ska hinna komma igång

Göteborgsvarvet Marathon planeras till den 18 september. De båda loppen flyttas på grund av pandemin och för att de som ska springa ska hinna vaccinera sig.

– Våra motionärer kanske inte står först i kön till vaccinering utan det kan bli under kvartal två. Det är den balansen vi har vägt in, säger Martin Bergman.

Pandemilag kan stoppa loppen

Även den kommande pandemilagen som kommer i mars har varit en del av beslutet. Den kan nämligen innebära att myndigheterna får rätt att ställa in arrangemanget nära inpå.

– Hur den kommer utföras och vad det kommer innebära för motionsloppen det vet vi inte idag. I september har vi större chans att göra ett vanligt lopp.

De som redan har anmält sig och fått en plats till Göteborgsvarvet i maj behåller den. Platsen flyttas automatiskt till loppet den 11 september. När det gäller de övriga loppen så kommer mer information framöver. 

När årets upplaga av Göteborgsvarvet ställdes in var det flera som sprang ändå – se här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet