Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s reporter Patrik Samuelsson om den första rättegångsdagen i Skellefteå. Foto: Patrik Samuelsson, SVT

Nu inleds rättegången om mordförsöket i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Den 7 juli i år hittades en nioårig flicka svårt skadad i ett skogsområde i Skellefteå och en 15-årig pojke misstänktes för försök till mord och grov våldtäkt på flickan. Under onsdagen inleds rättegången.

Flickan hittades ett skogsområde i stadsdelen Morö Backe i Skellefteå. På grund av sina svåra skador har hon inte kunnat höras om vad som hände.

Den 15-årige pojken står åtalad för mordförsök och grov våldtäkt på den nioåriga flickan. Enligt åklagaren ska han ha gjort vissa medgivande i förhör. Rättegången hålls vid Skellefteå tingsrätt, där fyra dagar avsatts.

Våldsdådet på Morö Backe

– Vi har märkt av en stor uppmärksamhet kring det här målet, det går inte säga annat, Christel Lundmark, tingsrättens chef och domare i målet.

Rättegången kommer hålls bakom stängda dörrar. 15-åringen är inte på plats under rättegången.

– Min klient är med på länk från någonstans i Sverige, säger 15-åringens advokat Jens Nyström.

15-åringen har i förhör delvis erkänt brott.

– Bevisläget är gott. Det ska finnas teknisk bevisning i form av dna som hittats både på tonårspojken och på flickan, säger SVT:s reporter Patrik Samuelsson.

Se en sammanfattning av fallet i spelaren nedan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet på Morö Backe

Mer i ämnet