Se pedagogernas utmaning – och barnens svar i videon. Foto: Privat/SVT

Se den digitala öppna förskolan: ”Vi har blivit virala”

Uppdaterad
Publicerad

Öppna förskolan Nyckelpigan i Vännäs stängdes på grund av pandemin. Personalen kom då på idén att starta en digital verksamhet istället. Kolla in när barnen antar ”veckans utmaning” i videon ovanför.

2020 blev ett år med i stort sett ingen verksamhet för Öppna förskolan Nyckelpigan i Vännäs. Och förskolläraren Ann-Catrine Konradsson och barnpedagogen Emelie Johansson saknade barnen och föräldrarna. Och barnen saknade sin förskola.

Men från och med förra veckan finns nu Nyckelpigan på nätet. Pedagogerna publicerar korta videos med pyssel, sånger, boktips, bakrecept och framförallt ”Veckans utmanare”, där Emelie Johansson tillsammans med Emma Frohm krumbuktar sig igenom en fysisk utmaning för barn och vuxna.

— Ja, vi har helt enkelt blivit virala och det har verkligen blivit bra respons. Särskilt på utmaningen där det kommit in många svarsfilmer. Kanske sitter barnen hemma och pysslar litet mer, säger Ann-Catrine Konradsson.

Här kan du chatta om hur det är att vara föräldraledig i pandemin.

Kolla in barnens svar på Nyckelpigans första utmaningsvideo i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.