Foto: SVT

Lagändring kan stoppa narkotikaleveranser med posten

Uppdaterad
Publicerad

Idag sker en stor del av droghandeln på nätet. Det har gjort det betydligt enklare att köpa droger även i glesbygd. Länsstyrelserna i Norrland hoppas på en lagändring för att komma åt drogerna på nätet.

Postnord har ofrivilligt blivit landets största leverantör av droger. För att öka polisen och tullens möjligheter att ingripa mot nätdroghandel via posten, krävs en ändring av postlagen. En sådan ändring skulle innebära att polis och tull får större befogenheter att gå igenom innehållet i post och paket även om det kan påverka individers integritet.

Länsstyrelserna i de fyra nordligaste länen har i en Sifo-undersökning frågat hur allmänheten ställer sig en sådan lagändring. Nu har resultatet sammanställts och det visar att det finns ett starkt folkligt stöd – även om det skulle påverka den personliga integriteten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.