SVT:s reporter intervjuas i studion.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Varför skulle han göra det här?” – SVT:s reporter Patric Sellén undrar vad den utpekade personen skulle haft för motiv för att mörda paret Tor och Gerd i Brattås 2005. Foto: SVT

SVT:s reporter om nya tipset om morden i Brattås

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om dubbelmordet på gården i Brattås fortsätter – nästan 20 år senare. Nyligen har polisen hållit förhör med en ny tipsare, som SVT Västernorrland har träffat.

Personen som det nya tipset handlar om har en kriminell bakgrund. Han hade begått inbrott i området tidigare och kände ett av mordoffren.

Dessutom ska han ha haft en röd Volvo 740 av samma modell som sågs på gården i Brattås på morddagen. Kriminologen Leif ”GW” Persson har kommenterat uppgifterna om den röda bilen i programmet ”Veckan”.

Vad talar för att tipsarens uppgifter stämmer, och vad talar emot? SVT:s reporter Patric Sellén svarar på frågor om det nya tipset i SVT:s studio.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Brattås

Mer i ämnet