Porträtt på tre av ungdomarna som spelar i långfilm från Stöde

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ungdomar från Sundsvall debuterar som skådespelare i långfilm från Stöde Foto: SVT

Ungdomar från Sundsvall debuterar som skådespelare i långfilm från Stöde

Uppdaterad
Publicerad

När Elina Sahlin spelar in sin långfilmsdebut i trakterna kring Stöde är flera av skådespelarna ungdomar från Sundsvall. Det är en mörk uppväxtskildring men de unga skådespelarna njuter av inspelningen.

Tålmodigt tar de om dagens scen gång på gång. Regissören ger lite instruktioner mellan varje tagning, och man kan höra en knappnål falla i det gamla ödehuset i Torpshammar innan ungdomarna får klartecken att börja nästa inspelning.

– Jag har redan börjat söka efter nya filmuppdrag, säger Maja Waessman från Bredsand söder om Sundsvall.

Pågår i flera veckor

Hon får medhålla av Hugo Hamlund från Sundsvall och Roni Rushidi från Sundsbruk, alla är dom överförtjusta i sin nya yrkesroll. Första veckan blev betydligt regnigare än produktionen hoppats men inspelningarna rullar på.

– Det är kul, det är mycket bakom kulisserna som man inte tänker sig hur det ska vara, säger Hugo Hamlund.

När SVT lämnar inspelningsplatsen har de unga skådespelarna och hela filmteamet samlats för att äta en snabb lunch. Efter den fortsätter inspelningarna i ytterligare några veckor.

– Det svåraste är att komma ihåg replikerna säger Roni Rushidi men säger med eftertryck att han väldigt gärna vill fortsätta skådespela.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.