Man som tar upp en havsörn med en håv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när tyske fisketuristen Jens Koehler drog upp den skadade örnen som kämpade för sitt liv i Mälaren utanför Västerås. Foto: privat

Här fiskar Jens upp den skadade havsörnen ur Mälaren

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen hittades en havsörnshona skadad och trött i vattnet utanför Västerås av tyska turister. Deras snabba agerade räddade sannolikt fågelns liv.

– Vi räddade den, men den var inte så glad, men det är ju ett vilt djur, säger Jens Koehler.

Efter att ha dragit upp den stora fågeln i båten och tagit in de till land togs den sedan om hand av Stockholms vildfågelrehab. Där fick örnen den vård den behövde för att återhämta sig.

Fiskarna själva undrade såklart hur det hade gått för den skadade fågeln och beskedet att örnen mår bra av fick de genom SVT Nyheter Västmanlands tidigare publicering.

– Vi brukar åka till Sverige varje år men det här kommer jag aldrig glömma, säger Jens Koehler.

Nu får vi ta del av deras historia och se videomaterial på hur räddningen gick till.

I videon ovan: Se hur räddningen gick till och när tyske fisketuristen Jens Koehler drog upp den skadade örnen.

Stor havsörn räddades i Västerås – här får den vård

Se i klippet hur havsörnen får vård. Tyska turister hittade den skadad utanför Västerås och fick hjälp av en privatperson att kontakta Stockholms vildfågelrehab i Åkersberga.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i klippet hur havsörnen får vård. Tyska turister hittade henne skadad utanför Västerås och fick hjälp av en privatperson att kontakta Stockholms vildfågelrehab i Åkersberga. Foto: Stockholms vildfågelrehab

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.