Kamala Harris ler.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Trump lämnade oss med den sämsta ekonomin sedan Den stora depressionen” – hör Kamala Harris i MSNBC:s intervju. Foto: JIM WATSON

Harris: ”Miljardärerna måste betala sin beskärda del”

Uppdaterad
Publicerad

– Jag är inte arg på någon som når framgång, men alla borde betala sin beskärda del.

Så lät det från demokraternas presidentkandidat Kamala Harris när hon intervjuades av MSNBC:s Stephanie Ruhle tidigt på torsdagen.

Det är andra gången vicepresidenten ställer upp på en utfrågning sedan hon blev demokraternas presidentkandidat i somras.

Den här gången var det stort fokus på ekonomi – och hur Harris potentiellt kommer att följa upp slutet på Trumps skattereform.

USA-val 2024

Tänker inte höja skatten för alla

Lagstiftningen, som signerades av Trump 2018 under hans mandatperiod innehöll några av de största ekonomiska förändringarna på flera decennier. Reformen påverkade både skattebetalare och företagare, framförallt genom skattesänkningar.

Men en stor del av skattereformens förmåner för privatpersoner upphör att gälla 2025. Harris försäkrar att skatten för privatpersoner som tjänar mindre än 400 000 dollar per år inte kommer höjas.

– Och faktiskt, enligt min plan kommer skatten för 100 miljoner amerikaner faktiskt att sänkas, inklusive 6 000 dollar per år för unga par under det första året av deras barns liv i en skattesänkning, tillade Harris.

”Måste höja företagsskatter”

Om du inte kan höja bolagsskatten, eller om Republikanerna (GOP) tar kontroll över senaten, var får du pengarna ifrån för att lyckas med det?

– Jo, vi måste höja företagsskatter. Och vi kommer behöva se till att de största företagen och miljardärerna betalar sin beskärda del, säger hon och fortsätter:

– Jag är inte arg på någon för att de nått framgång, men alla bör betala sin beskärda del. Och det är inte rätt att de lärare och brandmän som jag träffar varje dag runt om i vårt land betalar en högre skatt än de rikaste människorna i vårt land.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

USA-val 2024

Mer i ämnet