Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ann-Britt Ryd Pettersson direkt från Neenah i USA. Foto: SVT, Matthew Hatcher/TT/AFP, Darryl DyckA/AP/TT.

SVT:s Ann-Britt Ryd Pettersson firade jul i det stormdrabbade USA

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s Ann-Britt Ryd Pettersson har de senaste dagarna varit i USA för att besöka sina två söner. Det som hon inte räknade med var dock den extrema och dödliga snöstormen som har lamslagit stora delar av USA – inte minst New York där hon befinner sig.

– Vi hade tur som kom innan snön. Vi är här hos sönerna och håller oss mest inne, säger SVT programledaren Ann-Britt Ryd Pettersson.

Många personer i USA har fått ställa in julplaner, när en extrem vinterstorm lamslagit all trafik i stora delar av USA. SVT programledaren Ann-Britt Ryd Pettersson hann dock flyga och komma fram i USA precis innan snön övertäckte hus och gator.

– Det som är otäckt är de väldigt snabba isiga vindarna som bland annat har gjort att temperaturen föll så hastigt. Från plusgrader till – det värsta vi har haft – minus 26 grader, säger Ann-Britt Ryd Pettersson.

Sedan hon kommit fram i New York har hon mest hållit sig inomhus. Men andra har inte haft samma möjlighet att stanna inomhus, samtidigt som många kämpar med översvämningar.

Hör Ann-Britt Ryd Pettersson berätta om hur det har varit att fira jul i det snöstormdrabbade USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.