Ägg Benedict
Ingredienser
4portioner
- 4sthalva engelska muffins
- 4stägg
- 4skiva(or)kokt rökt skinka eller kanadensiskt bacon
- 4stäggulor
- 1msk(liten) vitvinsvinäger
- 2mskcitronsaft
- 250gsmör
- Salt & peppar
- Cayennepeppar efter smak
- färsk körvel
Så lagar du
- Sätt en stor kastrull med vatten på spisen till de pocherade äggen.
- Sedan görs hollandaisesåsen. Smält smöret i en liten kastrull. I en annan kastrull, slå äggulorna tillsammans med vinäger, citronsaft, salt och peppar. Värm såsen försiktigt, vispa konstant tills den blir lätt och skummig.
- Slutligen, var försiktig med värmen. Tillsätt det smälta, varma smöret lite i taget medan du fortfarande vispar. Krydda såsen med en liten nypa cayennepeppar och justera med salt och citronsaft. Håll såsen varm i ett vattenbad.
- Halvera de engelska muffinsen, rosta dem och håll dem varma.
- Skär ut skinkskivorna så att de matchar bröden. Stek dem lätt i en stekpanna.
- Slutligen pochera äggen. Tillsätt några matskedar vanlig vinäger i kokvattnet. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Gör en virvel i kokvattnet med en kastrull och låt ägget glida försiktigt ur koppen ner i vattnet. Det ska inte koka för våldsamt. Låt sjuda försiktigt i 4 minuter. Fiska upp dem och lägg dem i kallt vatten en stund.
- Smörj de halva muffinsen med lite smör. Tillsätt skinkskivorna. Lägg ett pocherat ägg på varje och lägg några stora skedar hollandaisesås ovanpå. Dekorera med lite körvel.