Potatis-Burgarbröd
Publicerat:
2023-05-26Tillagningstid:
Dessa hamburgarbröd med potatis i är en hit. De är lätta, spänstiga och torkar inte ut. Perfekt till hamburgare.
Ingredienser
7 - 8portioner
- 1påse(ar)torrjäst
- 2,5dlljummen helmjölk (3,8-4,5% fett)
- 420gmjöl
- 3mskrörsocker
- 1tsksalt
- 1stägg
- 125gkokt, mosad potatis (mjölig)
- 4msksmällt smör (+ extra smör till pensling)
Så lagar du
- Rör ner jästen i den varma mjölken. Låt det stå i 5-10 minuter tills det bubblar lätt.
- Blanda de torra ingredienserna i blandningsskålen.
- Tillsätt ägget, potatismos, smält smör och mjölk. Knåda degen i mixer med låg hastighet i 5 minuter. Det är en klibbig deg, - men tillsätt inte mer mjöl.
- Lägg degen i en smord skål och låt den jäsa i en timme till dubbel storlek.
- Lägg sedan degen på köksbänken, som strös med lite mjöl. Dela degen i 6 lika stora bitar. Rulla till bullar. Lägg dem på bakplåten på en silikonmatta eller bakplåtspapper med gott om utrymme mellan varje. Låt dem jäsa under en fuktig kökshandduk i 45 minuter.
- Grädda dem sedan i 180 grader i 25-30 minuter tills de är gyllenbruna. Flytta dem från plåten och pensla dem med lite smält smör. Låt dem svalna täckta med en kökshandduk.