Soufflé au Grand Marnier

på en vit tallrik likker en servet, på servetten står en liten ugnsform med en sufflé i, sufflén har ett hål i mitten där vi ser den härligt gula smeten.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lätt och luftig äggdessert beströdd med florsocker ovanpå.

Ingredienser

4portioner

  • 3st
    ägg
  • 1st
    äggvita
  • 80g
    florsocker
  • 2dl
    helmjölk (3,8-4,5% fett)
  • 8cl
    Grand Mariner
  • 25g
    smör
  • 20g
    majsmjöl
  • 1st
    apelsin, skalet
  • 1nypa(or)
    salt

Så lagar du

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Dela äggen i äggulor och vita.

3. Vispa de 3 äggulorna med 50 g florsocker och majsmjölet. Koka upp mjölken och blanda lite varm mjölk i äggulorna försiktigt medan du vispar. Häll sedan äggulor och mjölk tillbaka i pannan och låt det koka, vispa i en minut. När smetan är ljummen, blanda i Grand Marnier och apelsinskal.

4. Vispa de 4 äggvitorna tills det är ett fast skum med en nypa salt. Tillsätt resten av sockret medan du vispar.

5. Vänd de styva äggvitorna i äggulorna och dela blandningen i fyra små, välsmorda formar. Knacka formarna lätt mot bordet och ställ in dem i ugnen i 12 minuter eller tills de är vackert upphöjda.

6. Strö över extra florsocker och servera genast - eventuellt med lite extra Grand Marnier stänkt på toppen.

Dela det här receptet med dina vänner!