Äggröra på tre vis
Publicerat:
2023-05-18Tillagningstid:
äggröra kan tillverkas på många sätt. Med dessa recept kan du göra perfekta, krämiga skotska, amerikanska och franska äggröra till brunch eller frukost.
Ingredienser
1 - 3portioner
Amerikansk äggröra
- 4stägg
- 1msksmör
Gordon Ramsays äggröra
- 4stkalla ägg
- 20gkallt smör
- salt & peppar
- 1mskgräddfil
- gräslök efter smak
Fransk äggröra
- 4stägg
- 1msksmör
- 2mskgrädde (2-3 msk)
- salt & peppar
Så lagar du
Amerikansk äggröra, dinerstil
- Smält smöret i pannan. När det har brynts, lägg i de vispade äggen. Skrapa kors och tvärs över pannan med en spatel tills större flingor ackumuleras.
Gordon Ramsays äggröra
- Vispa ut äggen i en non-stick stekpanna. Tillsätt det kalla smöret skuren i mindre tärningar. sätt äggen på medelvärme. Rör om med en gummispatel medan du flyttar pannan till och från värmen. När äggröra börjar ackumuleras, tillsätt en sked gräddfil och salt och peppar. Servera på rostat bröd med hackad gräslök.
Franska äggröra
- Vispa ihop äggen i en värmebeständig skål. Lägg skålen över ett vattenbad och vispa i den regelbundet. När det börjar tjockna, tillsätt smöret i små kuber och grädde och krydda med salt och peppar. Vispa tills äggen är lena, men fortfarande halvflytande.