Banoffee Pie

Banoffee pie

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassiker passar alltid alla tillfällen

Ingredienser

4portioner

Pajskal

  • 15
    digestivekex
  • 100g
    smör

Fyllning

  • 1 burk
    dulce de leche
  • ca 1
    banan (beroende på pajformarnas storlek)

Topping

  • 5dl
    vispgrädde
  • riven choklad

Så lagar du

Receptet bakas i 4 st tarlettformar eller springform med diameter på 23 cm.

  1. Mixa kexen till ett fint smul i mixer. Se till att det är fint smul för att pajskalet ska hålla ihop.
  2. Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar kexmassa.
  3. Tryck ut kexmassan i pajformen med hjälp av baksidan av en sked. Packa så tätt du kan så att det inte finns några lösa smulor. Ställ pajformen i kylskåpet i minst 30 min.
  4. Bre dulce de leche i pajskalet
  5. Skala och skiva bananerna, lägg bananskivorna i ett jämnt lager på fyllningen. Toppa med vispad grädde och riven choklad.
  6. Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet.

Dela det här receptet med dina vänner!