Banoffee Pie
Publicerat:
2024-09-13Tillagningstid:
En klassiker passar alltid alla tillfällen
Ingredienser
4portioner
Pajskal
- 15digestivekex
- 100gsmör
Fyllning
- 1 burkdulce de leche
- ca 1banan (beroende på pajformarnas storlek)
Topping
- 5dlvispgrädde
- riven choklad
Så lagar du
Receptet bakas i 4 st tarlettformar eller springform med diameter på 23 cm.
- Mixa kexen till ett fint smul i mixer. Se till att det är fint smul för att pajskalet ska hålla ihop.
- Smält smöret i en kastrull och blanda ihop det med kexsmulet till en formbar kexmassa.
- Tryck ut kexmassan i pajformen med hjälp av baksidan av en sked. Packa så tätt du kan så att det inte finns några lösa smulor. Ställ pajformen i kylskåpet i minst 30 min.
- Bre dulce de leche i pajskalet
- Skala och skiva bananerna, lägg bananskivorna i ett jämnt lager på fyllningen. Toppa med vispad grädde och riven choklad.
- Servera pajen direkt eller förvara den i kylskåpet.