Krämig vegfärs- och saffranspasta
Publicerat:
2024-09-13Ingredienser
- 4 portpasta (valfri sort)
- 300gvegfärs
- 1banancharlottenlök
- 0,5fänkål
- 1liten bit purjolök
- 1morot
- 1 klyftavitlök
- 2msktomatpuré
- 0,5dlvitt vin
- 3dlvispgrädde
- 1grönsaksbuljong
- 0,5gsaffran (malen)
- 0,5mskfärsk timjan
- smör att steka i
- salt & svartpeppar
Så lagar du
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa med lite.
- Ha i färsen och bryn på den. Blir färsen till för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande.
- När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp.
- Tillsätt sedan grädde och saffran. Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig och härlig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Blanda pastan med färs- och saffranssåsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med massa riven parmesan och färsk timjan.