Krämig vegfärs- och saffranspasta

Krämig vegfärs- och saffranspasta

Ingredienser

  • 4 port
    pasta (valfri sort)
  • 300g
    vegfärs
  • 1
    banancharlottenlök
  • 0,5
    fänkål
  • 1
    liten bit purjolök
  • 1
    morot
  • 1 klyfta
    vitlök
  • 2msk
    tomatpuré
  • 0,5dl
    vitt vin
  • 3dl
    vispgrädde
  • 1
    grönsaksbuljong
  • 0,5g
    saffran (malen)
  • 0,5msk
    färsk timjan
  • smör att steka i
  • salt & svartpeppar

Så lagar du

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka schalottenlök och vitlök.
  3. Fräs schalottenlöken i smör i en stekpanna på medelvärme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt sedan vitlöken och låt fräsa med lite.
  4. Ha i färsen och bryn på den. Blir färsen till för stora bitar så hacka sönder den med en slev eller liknande.
  5. När färsen är genomstekt, tillsätt vitt vin som hastigt får bubbla upp.
  6. Tillsätt sedan grädde och saffran. Låt koka ihop några minuter tills det blir en krämig och härlig sås. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  7. Blanda pastan med färs- och saffranssåsen och lägg upp på tallrikar. Toppa med massa riven parmesan och färsk timjan.

Dela det här receptet med dina vänner!