Freddes Jullax med saffran

En portion med pressad potatis, toppad med en bit lax och en gräddig saffranssås

Publicerat:

Freddes Jullax med saffran med smak av pepparrot

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    laxfilé
  • 1liter
    vatten
  • 4msk
    salt
  • 2msk
    strösocker
  • 2,5dl
    grädde
  • 1krm
    svrtpeppar
  • 1dl
    hackad färsk dill
  • 1tsk
    pressad citron
  • 5msk
    riven pepparrot
  • 0,5g
    saffran
  • färsk dill

Så lagar du

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga 30 min.
  2. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  3. Ta upp laxen och häll bort lagen.
  4. Blanda grädde, pepparrot, saffran, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  5. Strö över dill.
  6. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.

Dela det här receptet med dina vänner!