Saffranskladdkaka med vit choklad
Ingredienser
- 150gsmör
- 1påse(ar)saffran (0,5 g)
- 2dlsocker
- 1,75dlvetemjöl
- 2-4tskvaniljsocker
- 3stägg
- 200gvit bakchoklad
- florsocker
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i kastrull. Släng i saffran i smöret och rör om. Låt det svalna.
- Smält vit bakchoklad över vattenbad tills all choklad är smält och klumpfri.
- Blanda alla ingredienser i skål. Även saffransmöret och det smälta chokladen.
- Vänd försiktig allt lite slarvigt med slev/slickepott tills det blir till slät löst smet. Använd inte elvisp - då kakan kan förlora kladdigheten efter gräddningen.
- Lägg smeten i fodrad och smörad springform med avtagbar kant.
- Grädda i ugn, se till att den är lagom lös i mitten när ni tar ut. Låt svalna så stelnar det.
- Pudra florsocker över kladdkakan.
Tips på tillbehör
- Hallon: Vispad grädde med upptinade hallon.
- Romrussin: vispad naturell färskost, vispad grädde och inlagd russin i rom/romessens.
- Apelsin: vispad naturell färskost, vispad grädde, kanderade apelsinzest (sockrade rivna apelsinskal).
- Lingon: Vispad grädde, upptinad lingon.