Saffranskladdkaka med vit choklad
Publicerat:
2024-12-02Ingredienser
- 150gsmör
- 1påse(ar)saffran (0,5 g)
- 2dlsocker
- 1,75dlvetemjöl
- 2-4tskvaniljsocker
- 3stägg
- 200gvit bakchoklad
- florsocker
Så lagar du
Ugnstemperatur 175 grader Celsius
Gräddtid: 20 minuter (olika för varje ugn)
1. Smält smöret i kastrull. Släng i saffran i smöret och rör om. Låt det svalna.
2. Smält vit bakchoklad över vattenbad tills all choklad är smält och klumpfri.
3. Blanda alla ingredienser i skål. Även saffransmöret och det smälta chokladen.
4. Vänd försiktig allt lite slarvigt med slev/slickepott tills det blir till slät löst smet. Använd inte elvisp - då kakan kan förlora kladdheten efter gräddningen.
5. Lägg smeten i fodrade och smörade springform med avtagbar kant.
6. Grädda i ugn, se till att den är lagom lös i mitten när ni tar ut. Låt svalna så stelnar det.
7. Pudra florsocker över kladdkakan.
Tips på tillbehör till saffran kladdkakan:
Hallon: Vispad grädde med upptinad hallon.
Romrussin: vispad naturell färskost, vispad grädde och inlagd russin i rom/romessens.
Apelsin: vispad naturell färskost, vispad grädde, kanderade apelsinzest (sockrade riven apelsinskal).
Lingon: Vispad grädde, upptinad lingon