Saffranskladdkaka med vit choklad

Saffranskladdkaka

Ingredienser

  • 150g
    smör
  • 1påse(ar)
    saffran (0,5 g)
  • 2dl
    socker
  • 1,75dl
    vetemjöl
  • 2-4tsk
    vaniljsocker
  • 3st
    ägg
  • 200g
    vit bakchoklad
  • florsocker

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i kastrull. Släng i saffran i smöret och rör om. Låt det svalna. 
  3. Smält vit bakchoklad över vattenbad tills all choklad är smält och klumpfri. 
  4. Blanda alla ingredienser i skål. Även saffransmöret och det smälta chokladen. 
  5. Vänd försiktig allt lite slarvigt med slev/slickepott tills det blir till slät löst smet. Använd inte elvisp - då kakan kan förlora kladdigheten efter gräddningen. 
  6. Lägg smeten i fodrad och smörad springform med avtagbar kant.
  7. Grädda i ugn, se till att den är lagom lös i mitten när ni tar ut. Låt svalna så stelnar det. 
  8. Pudra florsocker över kladdkakan. 

Tips på tillbehör

  • Hallon: Vispad grädde med upptinade hallon. 
  • Romrussin: vispad naturell färskost, vispad grädde och inlagd russin i rom/romessens. 
  • Apelsin: vispad naturell färskost, vispad grädde, kanderade apelsinzest (sockrade rivna apelsinskal). 
  • Lingon: Vispad grädde, upptinad lingon.

Dela det här receptet med dina vänner!