Saffranskladdkaka med vit choklad

En lätt gul kaka toppad med hallon, florsocker och glass

Ingredienser

  • 150g
    smör
  • 1påse(ar)
    saffran (0,5 g)
  • 2dl
    socker
  • 1,75dl
    vetemjöl
  • 2-4tsk
    vaniljsocker
  • 3st
    ägg
  • 200g
    vit bakchoklad
  • florsocker

Så lagar du

Ugnstemperatur 175 grader Celsius
Gräddtid: 20 minuter (olika för varje ugn) 

1. Smält smöret i kastrull. Släng i saffran i smöret och rör om. Låt det svalna. 

2. Smält vit bakchoklad över vattenbad tills all choklad är smält och klumpfri. 

3. Blanda alla ingredienser i skål. Även saffransmöret och det smälta chokladen. 

4. Vänd försiktig allt lite slarvigt med slev/slickepott tills det blir till slät löst smet. Använd inte elvisp - då kakan kan förlora kladdheten efter gräddningen. 

5. Lägg smeten i fodrade och smörade springform med avtagbar kant.

6. Grädda i ugn, se till att den är lagom lös i mitten när ni tar ut. Låt svalna så stelnar det. 

7. Pudra florsocker över kladdkakan. 

Tips på tillbehör till saffran kladdkakan: 
Hallon: Vispad grädde med upptinad hallon. 
Romrussin: vispad naturell  färskost, vispad grädde och inlagd russin i rom/romessens. 
Apelsin: vispad naturell färskost, vispad grädde, kanderade apelsinzest (sockrade riven apelsinskal). 
Lingon: Vispad grädde, upptinad lingon

Dela det här receptet med dina vänner!