Bryssliga Salladen
Publicerat:
2024-12-02Ingredienser
- 0,5-1påse(ar)färsk brysselkål
- 2-3mskolivolja
- 1-2klyfta(or)vitlök
- 3-4stsmå clementiner, skalade och separerade i klyftor
- 1strödlök
- fetaost, så mycket du vill ha
- 1-2stnävar valnötter
- 1stliten påse ruccola
Dressing:
- 3-4stsmå clementiner, saften
- 3-4mskolivolja
- salt efter tycke
Så lagar du
- Sätt ugnen på 175 grader celcius.
- Rensa brysselkålen vid behov, halvera dem och lägg i en form. Ha i olja, vitlök, salt och blanda runt.
- In i ugnen i mitten ca 15-25 min beroendes på om vill ha al dente eller mjukare plus fin färg. Vänd gärna på dem efter halva tiden.
- Ta ut och låt svalna.
- Pressa clementinerna och blanda i en salladsskål tillsammans med olivolja och salt.
- Smaka av så det blir fin balans. Skala och skiva rödlöken, ha i skålen.
- Lägg i valnötter, clementinklyftor, ruccola, fetaost och brysselkålen och vänd runt.