Bryssliga Salladen

En glänsande sallad med ruccola, valnötter och en dressing i en skål.

Ingredienser

  • 0,5-1påse(ar)
    färsk brysselkål
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1-2klyfta(or)
    vitlök
  • 3-4st
    små clementiner, skalade och separerade i klyftor
  • 1st
    rödlök
  • fetaost, så mycket du vill ha
  • 1-2st
    nävar valnötter
  • 1st
    liten påse ruccola

Dressing:

  • 3-4st
    små clementiner, saften
  • 3-4msk
    olivolja
  • salt efter tycke

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 175 grader celcius. 
  2. Rensa brysselkålen vid behov, halvera dem och lägg i en form. Ha i olja, vitlök, salt och blanda runt. 
  3. In i ugnen i mitten ca 15-25 min beroendes på om vill ha al dente eller mjukare plus fin färg. Vänd gärna på dem efter halva tiden.
  4. Ta ut och låt svalna.
  5. Pressa clementinerna och blanda i en salladsskål tillsammans med olivolja och salt. 
  6. Smaka av så det blir fin balans. Skala och skiva rödlöken, ha i skålen. 
  7. Lägg i valnötter, clementinklyftor, ruccola, fetaost och brysselkålen och vänd runt.


 

Dela det här receptet med dina vänner!