Hallontiramisu
Publicerat:
2024-09-13Tillagningstid:
Läcker dessert i portionsglas!
Ingredienser
4portioner
- 3äggulor
- 350gmascarpone
- 1mskvaniljsocker
- 2äggvitor
- 0,75dlsocker
- 1 paketsavoiardikex
- 2dlkoncentrerad flädersaft
- hallonpulver att pudra över
Så lagar du
- Vispa äggulor, mascarpone och vanilj till en jämn smet i en bunke för hand.
- I en annan bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
- Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Doppa den kexet, snabbt, i några sekunder flädersaften. Lägg de doppade, med i glasen.
- Bre ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med mosad hallon. Sedan ett ytterligare lager fjädersaftkex. Spritsa eller bre ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan glasen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering men gärna över natten för mest smak.
- Pudra med hallonpulver när det är dags att servera!