Hallontiramisu

Ett glas med hallontiramisu

Publicerat:

Tillagningstid:

Läcker dessert i portionsglas!

Ingredienser

4portioner

  • 3
    äggulor
  • 350g
    mascarpone
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 2
    äggvitor
  • 0,75dl
    socker
  • 1 paket
    savoiardikex
  • 2dl
    koncentrerad flädersaft
  • hallonpulver att pudra över

Så lagar du

  1. Vispa äggulor, mascarpone och vanilj till en jämn smet i en bunke för hand.
  2. I en annan bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
  3. Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
  4. Doppa den kexet, snabbt, i några sekunder flädersaften. Lägg de doppade, med i glasen.
  5. Bre ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med mosad hallon. Sedan ett ytterligare lager fjädersaftkex. Spritsa eller bre ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan glasen stå i kylskåpet i minst 1 h innan servering men gärna över natten för mest smak.
  6. Pudra med hallonpulver när det är dags att servera!

Dela det här receptet med dina vänner!