Hallontiramisu
Publicerat:
2024-09-13Tillagningstid:
Läcker dessert i portionsglas!
Ingredienser
4portioner
- 1dlhallon
- 3äggulor
- 350gmascarpone
- 1mskvaniljsocker
- 2äggvitor
- 0,75dlsocker
- 1 paketsavoiardikex
- 2dlkoncentrerad flädersaft
- hallonpulver att pudra över
Så lagar du
- Vispa äggulor, mascarpone och vanilj till en jämn smet i en bunke för hand.
- I en annan bunke vispar du äggvitan till ett vitt, fast skum med elvisp. Tillsätt strösockret, lite i taget, under fortsatt vispning tills du får en fast och blank smet.
- Vänd ner äggvitesmeten till äggulesmeten och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med hjälp av en slickepott.
- Doppa sen kexet, snabbt, i några sekunder flädersaften. Lägg de doppade kexen i glasen.
- Bre ut hälften av mascarponekrämen på kexlagret och täck den med mosade hallon. Sedan ett ytterligare lager flädersaft-kex. Spritsa eller bre ut resten av mascarponekrämen på kexen och ställ sedan glasen i kylskåpet i minst 1 h innan servering men gärna över natten för mest smak.
- Pudra med hallonpulver när det är dags att servera!