Black Forest pasta
![En djup skål på ett bord med levande ljus. Innehåller en pasta med svampsås. Vi ser ägg och gröna blad på toppen av pastan.](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2F2023-08%2Fsvamppasta-stromso-Marika%2520Lytts-R%25C3%25A5holm%2520%2520Yle.jpg%3Fh%3D8d16384a%26itok%3DKGCeHKOX&w=3840&q=100)
Publicerat:
2023-09-13Tillagningstid:
Värm dig med "Black Forest Pasta", den svarta skogens pasta – kocken David Ortiz bjuder på hemlagad pasta med säsongens svamp, vaktelägg och chili.
Ingredienser
4portioner
Pastadegen
- 200gdurumvetemjöl
- 200gvetemjöl
- 4st(stora) ägg
- vatten
Svampsås
- 300gfärsk pasta (eller 400 g)
- 400gblandad svamp, gärna i säsong
- 6klyfta(or)vitlök
- 100gsmör
- 2dlolivolja
- 2tskchiliflakes
- 2dlvitt vin
- 2dlkycklingbuljong
- 2dlgrädde
- 200gparmesan
- 4stvaktelägg
- fattigmansparmesan
- salt och peppar
- picklad kantarell
- bladgrönt till dekoration
Så lagar du
Färsk pasta:
- Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en grynig deg. Stjälp upp på bakbord och knåda degen.
- Tillsätt lite vatten åt gången tills konsistensen är bra. Degen ska vara fast och gärna lite torr. Knåda degen blank.
- Plasta in degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
- Dela degen i åtta delar. Kavla ut till cirka 6 mm tjocklek i en pastamaskin. Skär till tagliatelle och snurra den till små nystan som du pudrar med mjöl så de inte klibbar ihop.
- Koka pastan i saltat vatten 2-3 minuter.
Svampsås:
- Fräs hackad vitlök och skuren svamp med smör, olja, salt, peppar och chili.
- Stek tills det mesta av vätskan från svampen har avdunstat så att svampen blir lätt brynt.
- Tillsätt vinet och låt det koka in i svampen. I det här skedet kan du koka upp pastavatten i en stor kastrull.
- Tillsätt grädde och kycklingbuljong i svampsåsen och låt puttra till krämig konsistens.
- Koka färsk pasta i cirka 3 minuter. Tillsätt lite av pastavattnet och pastan i svampsåsen och blanda om ordentligt.
- Lägg upp portioner på fat och toppa med fattigmansparmesan, picklade kantareller, ägghalvor av vaktel och lite gröna blad eller örter.
- Servera med ett gott bröd och gärna lite vitt vin.