Black Forest pasta

En djup skål på ett bord med levande ljus. Innehåller en pasta med svampsås. Vi ser ägg och gröna blad på toppen av pastan.

Publicerat:

Tillagningstid:

Värm dig med "Black Forest Pasta", den svarta skogens pasta – kocken David Ortiz bjuder på hemlagad pasta med säsongens svamp, vaktelägg och chili.

Ingredienser

4portioner

Pastadegen

  • 200g
    durumvetemjöl
  • 200g
    vetemjöl
  • 4st
    (stora) ägg
  • vatten

Svampsås

  • 300g
    färsk pasta (eller 400 g)
  • 400g
    blandad svamp, gärna i säsong
  • 6klyfta(or)
    vitlök
  • 100g
    smör
  • 2dl
    olivolja
  • 2tsk
    chiliflakes
  • 2dl
    vitt vin
  • 2dl
    kycklingbuljong
  • 2dl
    grädde
  • 200g
    parmesan
  • 4st
    vaktelägg
  • fattigmansparmesan
  • salt och peppar
  • picklad kantarell
  • bladgrönt till dekoration

Så lagar du

Färsk pasta:

  1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke till en grynig deg. Stjälp upp på bakbord och knåda degen.
  2. Tillsätt lite vatten åt gången tills konsistensen är bra. Degen ska vara fast och gärna lite torr. Knåda degen blank.
  3. Plasta in degen och låt den vila i kylen minst 30 minuter.
  4. Dela degen i åtta delar. Kavla ut till cirka 6 mm tjocklek i en pastamaskin. Skär till tagliatelle och snurra den till små nystan som du pudrar med mjöl så de inte klibbar ihop.
  5. Koka pastan i saltat vatten 2-3 minuter.
     

Svampsås:

  1. Fräs hackad vitlök och skuren svamp med smör, olja, salt, peppar och chili.
  2. Stek tills det mesta av vätskan från svampen har avdunstat så att svampen blir lätt brynt.
  3. Tillsätt vinet och låt det koka in i svampen. I det här skedet kan du koka upp pastavatten i en stor kastrull.
  4. Tillsätt grädde och kycklingbuljong i svampsåsen och låt puttra till krämig konsistens.
  5. Koka färsk pasta i cirka 3 minuter. Tillsätt lite av pastavattnet och pastan i svampsåsen och blanda om ordentligt.
  6. Lägg upp portioner på fat och toppa med fattigmansparmesan, picklade kantareller, ägghalvor av vaktel och lite gröna blad eller örter.
  7. Servera med ett gott bröd och gärna lite vitt vin.

Dela det här receptet med dina vänner!