Boquerones på strömming

Boquerones på strömming

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett härligt fisktillbehör för picknicken eller buffén som du kan göra enkelt själv på strömming och som håller i kylen ett par veckor.

Ingredienser

4portioner

  • 300g
    dragen strömming
  • 1,5dl
    citronjuice
  • 1dl
    vatten
  • 3msk
    salt
  • 1st
    skivad schalottenlök
  • 1tsk
    finhackad grön chili
  • 1
    citronzest
  • 1dl
    olivolja

Så lagar du

  1. Lägg den skinnade dragna strömmingen i en vid form. 
  2. Rör ihop citronsaft, vatten och salt till en lag så att saltet löser sig. 
  3. Häll lagen på strömmingen och låt ligga i ca 10 – 15 minuter, tills den börjar bli vit och lite tillagad av den syrliga lagen.
  4. Efter syrning lyft upp strömmingen och placera i prydliga rader på ett fat med låg kant och toppa med finhackad schalottenlök, citronskal, chili och olivolja. 
  5. Servera med rostat levainbröd.

 

Dela det här receptet med dina vänner!