Bostock - Frangipane

Bostock

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

En bostock är en fransk dessert, gjord på en bit brioche (eller vitt bröd med fast struktur). Brödet dränks i sockerlag, toppas med frangipane (en sorts mandelkräm) hyvlad mandel och bakas sedan av. Troligen uppfanns bostocken för att ta tillvara på överblivet bröd och det är ju smart. Så ni hör ju själva – gott i kvadrat.

Ingredienser

4portioner

  • 4skiva(or)
    brioche eller formfranska
  • 65g
    smör
  • 65g
    florsocker
  • 65g
    mandelmjöl
  • 50g
    ägg
  • 150g
    crème pâtissière (konditorkräm se tidigare recept från mig)
  • hyvlad mandel
  • sockerlag

Så lagar du

Konditorskrämen hittar du här.

  1. Blanda smör och florsocker mjukt och luftigt (allt skall bli nästan vitt i färgen). 
  2. Tillsätt mandelmjölet och blanda massan jämn. Tillsätt ägget och blanda massan jämn. 
  3. Vänd ned konditorkrämen i massan och fyll en spritspåse. Lägg spritspåsen i kylen i ca 10 min.

 

Ihopläggning och bakning:

  1. Pensla sockerlag på båda sidorna av brödet.
  2. Spritsa eller bred på mandelfyllningen och täck sedan det hela med hyvlad mandel.
  3. Baka bostocken i ca 15–20 minuter beroende på ugn.
  4. Pudra med florsocker innan servering.

Dela det här receptet med dina vänner!