Dessert med Raffaello
Publicerat:
2024-08-12Tillagningstid:
En busenkel dessert att slänga ihop i portionsglas. Kan även tillagas i förväg och ställas kallt fram till servering.
Ingredienser
4portioner
- 150gvaniljrån (eller kex)
- 100gvit choklad
- 2tskvaniljsocker
- 2dlkokosgrädde (vispbar)
- 250gfärskost
- 1dlflorsocker
- 1dlsötmandlar (rostade och grovt hackade)
- 0,5dlkokosflingor
- 4straffaellobollar
Så lagar du
- Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Ställ åt sidan.
- Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
- Vispa ihop färskost med florsocker och kokosgrädde till en krämig konsistens med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.
- Varva sedan rånsmulor med färskostfyllningen, mandlar och kokosflingor i fyra glas.
- Dekorera med raffaellobollar. Ställ i kylskåp och låt stå en stund. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen, så den är krämig.
Tips: Raffaellobollarna kan bytas ut mot vit choklad som du enkelt hyvlar med en osthyveln till breda flagor.