Dessert med Raffaello

Efterrätt i glas med vit färskostkräm och hackade mandlar och kokos toppad med vit chokladboll.

Publicerat:

Tillagningstid:

En busenkel dessert att slänga ihop i portionsglas. Kan även tillagas i förväg och ställas kallt fram till servering.

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    vaniljrån (eller kex)
  • 100g
    vit choklad
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 2dl
    kokosgrädde (vispbar)
  • 250g
    färskost
  • 1dl
    florsocker
  • 1dl
    sötmandlar (rostade och grovt hackade)
  • 0,5dl
    kokosflingor
  • 4st
    raffaellobollar

Så lagar du

  1. Mixa vaniljrån i en mixer till fina smulor. Ställ åt sidan.
  2. Hacka chokladen i mindre bitar. Smält chokladen över ett vattenbad eller mikron. Låt sedan svalna.
  3. Vispa ihop färskost med florsocker och kokosgrädde till en krämig konsistens med en elvisp. Blanda i den smälta chokladen och vänd försiktigt med en slickepott tills allt har gått ihop.
  4. Varva sedan rånsmulor med färskostfyllningen, mandlar och kokosflingor i fyra glas.
  5. Dekorera med raffaellobollar. Ställ i kylskåp och låt stå en stund. Ta sedan fram desserten en stund innan serveringen, så den är krämig.

Tips: Raffaellobollarna kan bytas ut mot vit choklad som du enkelt hyvlar med en osthyveln till breda flagor.
 

Dela det här receptet med dina vänner!