Räkpasta
Publicerat:
2024-08-12Tillagningstid:
En enkel men lyxig pasta med räkor, chili och tomat. Den ultimata vardagsrätten som är snabb och lätt att laga.
Ingredienser
4portioner
- 450gspaghetti
- 3vitlöksklyftor
- 1krmchili flakes
- 300gstora skalade räkor
- 0,5dlolivolja
- 1schalottenlök
- 250gkörsbärstomater
- 1krmsvartpeppar, nymald
- 1tsksalt
- 1msktomatpuré
- ca 20gbladpersilja, finhackad
- 1 klicksmör
- ca 1dlriven parmesanost
Så lagar du
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Salta gärna vattnet.
- Skala och finhacka lök, vitlöksklyftor och persilja. Dela tomaterna på mitten.
- Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och chili flakes. Tillsätt därefter räkorna och stek i några minuter. Lägg sedan över på en tallrik.
- Fräs lök i samma stekpanna tills den blir mjuk. Tillsätt tomat och fräs på medelhög värme i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 3-4 min. Salta och peppra.
- Vänd i de stekta räkor och 2 dl av pastavattnet och nästan all persilja. Blanda ner spaghettin i såsen och tillsätt parmesanost och en klick smör. Rör om allt och toppa med persilja.
- Servera direkt och njut!