Räkpasta

Stekpanna med pasta, räkor, tomat och gröna örter.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel men lyxig pasta med räkor, chili och tomat. Den ultimata vardagsrätten som är snabb och lätt att laga.

Ingredienser

4portioner

  • 450g
    spaghetti
  • 3
    vitlöksklyftor
  • 1krm
    chili flakes
  • 300g
    stora skalade räkor
  • 0,5dl
    olivolja
  • 1
    schalottenlök
  • 250g
    körsbärstomater
  • 1krm
    svartpeppar, nymald
  • 1tsk
    salt
  • 1msk
    tomatpuré
  • ca 20g
    bladpersilja, finhackad
  • 1 klick
    smör
  • ca 1dl
    riven parmesanost

Så lagar du

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Salta gärna vattnet. 
  2. Skala och finhacka lök, vitlöksklyftor och persilja. Dela tomaterna på mitten.
  3. Hetta upp en rejäl skvätt olivolja i en stekpanna och fräs vitlök och chili flakes. Tillsätt därefter räkorna och stek i några minuter. Lägg sedan över på en tallrik.
  4. Fräs lök i samma stekpanna tills den blir mjuk. Tillsätt tomat och fräs på medelhög värme i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs i ytterligare 3-4 min. Salta och peppra.
  5. Vänd i de stekta räkor och 2 dl av pastavattnet och nästan all persilja. Blanda ner spaghettin i såsen och tillsätt parmesanost och en klick smör. Rör om allt och toppa med persilja.
  6. Servera direkt och njut!
     

Dela det här receptet med dina vänner!