Friterade Flowersprouts
Publicerat:
2022-12-14Tempurfriterade flowersprouts med sardelldipp
Ingredienser
- 500gflowersprout (eller brysselkål)
Frityrsmet:
- 2dlvetemjöl
- 2dlöl eller kolsyrat vatten
- 1stäggvita
- 1stnypa salt
- 1 1/2literfrityrolja t.ex majs, jordnöt eller raps
Sardelldipp:
- 8stfinhackade sardeller
- 1stliten knippa hackad bladpersilja
- 1mskkapris
- 1stcitron, saften
- 1krmchilipeppar
- 1/2dlolivolja
Så lagar du
1. Börja med att blanda ihop ingredienserna till dippen. Smaka av.
2. Blanda mjöl och öl till en smet. Salta och peppra lite. Vispa äggvitan styv och vänd ned den i smeten. Rör ner mer öl om det behövs. Smeten ska vara något tjockare än filmjölk.
3. Hetta upp oljan till 180 – 200 grader. Använd en stor kastrull.
4. Vänd flowersprouts i smeten och fritera tills den fått fin färg.
5. Servera med sardelldippen.
Här finns Johannas coleslaw på brysselkål