Gratinerad Mont D'or med rostat surdegsbröd och charkuterier
Publicerat:
2022-12-06Tillagningstid:
Med en skvätt vitt vin, några skivor vitlök och 15 minuters gratinering så har du beroende på smakpreferenser kanske världens godaste ostfondue framför dig.
Ingredienser
2portioner
- 1klyfta(or)vitlök
- 1stVacherin Mont d’Or (vällagrad)
- 0,75dltorrt vitt vin
Till servering:
- Surdegsbröd, rostat
- Charkuterier
- Grönsallad
- Cornichons
- Potatis, kokt eller rostad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten.
3. Sätt in osten i ugnen i sin träask med aluminiumfolie runtom och baka i 15–20 minuter.
4. Ta ut och ät osten varm tillsammans med rostat surdegsbröd, cornichonger och kokt eller rostad potatis som du doppar i osten.
Servera gärna med charkuterier och en god grön sallad.