Gratinerad Mont D'or med rostat surdegsbröd och charkuterier

Gratinerad Mont D'or

Publicerat:

Tillagningstid:

Med en skvätt vitt vin, några skivor vitlök och 15 minuters gratinering så har du beroende på smakpreferenser kanske världens godaste ostfondue framför dig.

Ingredienser

2portioner

  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    Vacherin Mont d’Or (vällagrad)
  • 0,75dl
    torrt vitt vin

Till servering:

  • Surdegsbröd, rostat
  • Charkuterier
  • Grönsallad
  • Cornichons
  • Potatis, kokt eller rostad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Skala vitlöken och skiva den tunt. Gör snitt i osten och stick ner vitlöksskivorna. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i snitten.

3. Sätt in osten i ugnen i sin träask med aluminiumfolie runtom och baka i 15–20 minuter.

4. Ta ut och ät osten varm tillsammans med rostat surdegsbröd, cornichonger och kokt eller rostad potatis som du doppar i osten.

Servera gärna med charkuterier och en god grön sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!