Grönkålschips med ostkräm och pepparkakssmul

Grönkålschips med ostkräm och pepparkakssmul

Publicerat:

Pepparkaka och mögelost är såklart en klassiker vi lärt oss att älska, men här kommer dem i en ny lite mer arbetad tappning där vi toppar krispiga grönkålschips med len ostkräm och istället avslutar med krossade pepparkakor och pigga lingon. Gott och helt klart en ny favorit till glöggen!

Ingredienser

  • 1dl
    neutral färskost
  • 100g
    Kvibille gräddädel eller annan mögelost
  • 1dl
    krossade pepparkakor
  • 300g
    grönkålsblad
  • 3msk
    olivolja
  • salt
  • 2msk
    hela lingon (frysta och tinade)

Så lagar du

Receptet räcker till ca 8 portioner som snacks, tillagningstid: 10 minuter + ca 20 minuter i ugn.

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skär bort den grova stammen på grönkålen och riv bladen i grova bitar (ej för små, du ska toppa dem med ostkräm sen).

3. Lägg ut bladen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och lite salt och krama in oljan i grönkålen genom att massera dem ordentligt med rengjorda händer.

4. Sätt in i mitten av ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills de är krispiga. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten. Ta ut plåten när grönkålen är krispig, låt svalna.

5. Mixa samman mögelost och färskost till en kräm. Toppa grönkålschipsen med ostkrämen, lite smulade pepparkakor och några hela lingon per chips. Servera genast.

 

Dela det här receptet med dina vänner!