Grönkålschips med ostkräm och pepparkakssmul
Publicerat:
2022-11-23Ingredienser
- 1dlneutral färskost
- 100gKvibille gräddädel eller annan mögelost
- 1dlkrossade pepparkakor
- 300ggrönkålsblad
- 3mskolivolja
- salt
- 2mskhela lingon (frysta och tinade)
Så lagar du
Receptet räcker till ca 8 portioner som snacks, tillagningstid: 10 minuter + ca 20 minuter i ugn.
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skär bort den grova stammen på grönkålen och riv bladen i grova bitar (ej för små, du ska toppa dem med ostkräm sen).
3. Lägg ut bladen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och lite salt och krama in oljan i grönkålen genom att massera dem ordentligt med rengjorda händer.
4. Sätt in i mitten av ugnen och rosta i ca 25 minuter eller tills de är krispiga. Öppna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten. Ta ut plåten när grönkålen är krispig, låt svalna.
5. Mixa samman mögelost och färskost till en kräm. Toppa grönkålschipsen med ostkrämen, lite smulade pepparkakor och några hela lingon per chips. Servera genast.