Gubbröratårta
Publicerat:
2023-04-05En påskklassiker i nytt format. Perfekt att förbereda dagen innan och garnera samma dag den ska serveras. Jag har gjort röran utan gelatin, därför är det viktigt att använda vanliga produkter och inte lättvarianterna. Du kan göra med lättprodukter men då behövs gelatin för att kunna skära fina bitar.
Ingredienser
8 - 10portioner
Botten:
- 200grågbröd
- 75gsmör, brynt
Fyllning:
- 300gnaturell färskost
- 2dlcreme fraiche
- 3stpotatisar (ca 200 gram), kokta, tärnade
- 4stägg, hårdkokta, tärnade eller rivna
- 200gmatjessill, tärnad
- 3mskgräslök, finskuren
- 3mskdill, finskuren
Valfritt:
- 3 msk kaviar eller rom, kapris salt, vitpeppar, fransk senap
Garnering:
- gräslök, röd lök eller syrad röd lök, kokt ägg, rädisor, kapris eller friterad kapris
Så lagar du
- Bryn smöret och mixa brödet till fina smulor i mixern med kniv.
- Blanda smör och bröd, tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt i botten. Ställ in i kylen.
- Vispa färskost och créme fraiche hård i matberedare eller med elvisp.
- Rör ner resterande ingredienser.
- Smaka av med salt, peppar och eventuellt senap.
- Fördela röran över tårtbotten, jämna till och ställ i kylen över natten.
- Lossa kanterna med hjälp av en varm kniv, för över tårtan till ett fat.
- Garnera tårtan vacker efter din smak.