Harfilé med friterad hasselbackspotatis
Publicerat:
2023-07-06Tillagningstid:
En riktig umamibomb med mycket smak och härligheter på tallriken, detta lovar vi kommer sätta ett smil på dina gäster och dig själv.
Ingredienser
2portioner
- 2stharfiléer
- 3msksmör
- 2stvitlöksklyftor
- salt & peppar
Picklad lök
- 0,5stsilverlök
- 1tsksocker
- 1tskvinäger
sås
- 5dlharbuljong, kalvbuljong funkar med
- 1dlhoisin
- 3stlagerblad
- 1msksojasås
- 1msksocker
- 1mskvinäger
- 100gtorkad trumpetsvamp
- 8stsmå delikatesspotatisar
- Rapsolja till fritering
Tillbehör
- 0,5stEldad rotselleri
- Persilja
- stekt panko
Så lagar du
1. Koka upp såsen med trumpetsvampen. Låt puttra och reducera till ca hälften finns kvar
2. Lägg rotselleri och lök i elden i ca 20min, ta av och skala, skiva rotsellerin tunt och doppa den i såsen precis inna serving. Skala löken och blanda med socker och vinäger, ställ åt sidan.
3. Gör små snitt i potatisen utan att gå rakt igenom,fritera sedan på 160°c tills klara. Ca 7-8min.
4. Salta dom sedan.
5. Olja och salta hrafiléerna, fräs i rikligt med smör till en innertemperatur på 50°c. Ta ut och rulla i stekt panko och hackad persilja.