Mörkokt harlägg med halmade skrädmjölspannkakor
Publicerat:
2023-07-06Tillagningstid:
Här möter Sichuan Norrland i en ljuv duett. Heta smaker ger karaktär åt den mörka viltsmaken från harens fram och baklår.
Ingredienser
4portioner
Hare
- 4stharlägg
- 4cmingefära
- 0,5stpurjolök
Svamp
- 300gsvart trumpetsvamp
- 1stgul lök, finhackad
- 2msksmör
- salt
sötsyrlig sås
- 2mskfinhackad ingefära
- 2mskfinhackad vitlök
- 6mskljus soya
- 2mskrisvinäger
- 2msksocker
- 4mskchiliolja
- 2msksesamolja
- 2msksambal oelek
Sellerislaw
- 200grotselleri
- 50gcrème fraîche
- 30gbladpersilja, finhackad
- salt
- peppar
Skrädmjölspannkakor
- 150gskrädmjöl
- 100gvetemjöl
- 2stägg
- 1dlvatten
- 1tsksalt
Så lagar du
Hare
Koka upp tre liter vatten med ingefära och purjolök. När vattnet kokar lägg ner läggen och sjud 45 minuter, ta upp och dra köttet i strimlor.
Svamp
Grovhacka svampen och fräs med löken i smöret smaka av med salt och peppar.
Sötsyrlig sås
Vispa samtliga ingredienser kallt
Sellerislaw
Baka sellerin direkt i glöden, skala och skär i tunna stavar, rök crème fraîchen genom att lägga i glödande kål och lägga på ett lock.
Vänd ihop selleri, crème fraîche och persilja, smaka av med salt och peppar.
Skrädmjölspannkakor
Vispa upp ägg med salt, vispa ner mjöl och sist mjölk. Grädda på stekjärn över öppen eld.
Servering
Vänd ihop haren med svamp och sås. Toppa pannkakorna med blandningen och skeda över sellerislaw.
Så gott!