Smörad renfilé med potatisgratäng, eldad lök, granskott och skysås

Ren med potatisgratäng.

Publicerat:

Tillagningstid:

En riktig käftsmäll med klassiska smaker med kvanne som twist.

Ingredienser

2portioner

  • 500g
    renfilé
  • 3msk
    smör
  • 1tsk
    kryddpeppar
  • 2kvist(ar)
    kvanne
  • 2dl
    ren eller kalvbuljong
  • 1msk
    vinäger
  • 1tsk
    granskottsolja
  • 1dl
    hackad persilja

Potatisgratäng

  • 4st
    potatis, skivade
  • 4st
    vitlöksklyftor skivade
  • 3dl
    grädde
  • salt

Tillbehör

  • Eldad morot
  • picklad granskott

Dressing

  • 1msk
    vinäger
  • 1msk
    socker
  • 1msk
    vatten

Så lagar du

  1. Blanda skivad potatis och vitlök i en kastrull, gå i med salt och grädde. Koka upp gratängen, sänk värmen och låt den puttra tills potatisen är genomkokt ca 20min, smaka av med salt.

  2. Lägg in morot och lök i elden, låt gå 15-20 min. Ta ut och skiva moroten, dela löken och toppa med en dressing av 1 msk vinäger, 1 msk socker och  1 msk vatten.

  3. Salta och olja in renfilén, fräs i en het stekpanna med massa smör, kvanne och kryddpeppar. Lyft av renen när en innertemperatur på 50°c är uppnådd och häll i med buljong, vinäger och granskottsolja i samma stekpanna. Koka ner och smaka av med salt.

  4. Rulla renen i hackad persilja och skiva upp i bitar.

Dela det här receptet med dina vänner!