Smörad renfilé med potatisgratäng, eldad lök, granskott och skysås
Publicerat:
2023-06-22Tillagningstid:
En riktig käftsmäll med klassiska smaker med kvanne som twist.
Ingredienser
2portioner
- 500grenfilé
- 3msksmör
- 1tskkryddpeppar
- 2kvist(ar)kvanne
- 2dlren eller kalvbuljong
- 1mskvinäger
- 1tskgranskottsolja
- 1dlhackad persilja
Potatisgratäng
- 4stpotatis, skivade
- 4stvitlöksklyftor skivade
- 3dlgrädde
- salt
Tillbehör
- Eldad morot
- picklad granskott
Dressing
- 1mskvinäger
- 1msksocker
- 1mskvatten
Så lagar du
Blanda skivad potatis och vitlök i en kastrull, gå i med salt och grädde. Koka upp gratängen, sänk värmen och låt den puttra tills potatisen är genomkokt ca 20min, smaka av med salt.
Lägg in morot och lök i elden, låt gå 15-20 min. Ta ut och skiva moroten, dela löken och toppa med en dressing av 1 msk vinäger, 1 msk socker och 1 msk vatten.
Salta och olja in renfilén, fräs i en het stekpanna med massa smör, kvanne och kryddpeppar. Lyft av renen när en innertemperatur på 50°c är uppnådd och häll i med buljong, vinäger och granskottsolja i samma stekpanna. Koka ner och smaka av med salt.
Rulla renen i hackad persilja och skiva upp i bitar.