Kantarellpaj

En pajbit på en vit tallrik med en sallad till vänster.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Paj är en rätt som kan varieras på många sätt, kreativiteten och innehållet är helt upp till dig och vad du har hemma. Just denna paj är gjord med kantareller.

    Ingredienser

    6portioner

    Mördeg

    • 300g
      mjöl
    • 170g
      smör
    • 1st
      litet ägg
    • 1stänk
      kallt vatten

    Fyllning

    • 600g
      Kantareller
    • 8st
      schalottenlök
    • 100g
      smör
    • 4st
      ägg
    • 2,5dl
      grädde
    • 150g
      gruyere
    • 3-4msk
      hackad körvel
    • 1msk
      hackad dragon
    • salt & peppar

    Så lagar du

    Mördeg:

    1. Tärna det kalla smöret och smula det tillsammans med salt och mjöl.

    2. Knäck i ägget och ev. lite kallt vatten om degen är för torr, nyp samman tills en boll kan formas.

    3. Förvara degen i kylskåp i minst 1 timme.

    4. Kavla ut degen och lägg i en pajform, grädda i 10-15 minuter.

     

    Fyllning:

    5. Skala schalottenlöken och hacka den efter tycke.

    6. Stek löken i en panna med lite smör tills den är gyllenbrun, ställ sedan åt sidan.

    7. De rensade kantarellerna steks tills de börjar ge ifrån sig vätska, smaksätt med salt och peppar.

    8. Vispa ägg, grädde, skyn från svampen, finriven gruyere och örter.

    9. Tillsätt den stekta löken och svampen till blandningen.

    10. Häll blandningen i pajskalet.

    11. Grädda pajen i 35-40 minuter.

    12. Servera med en god grönsallad.

    Dela det här receptet med dina vänner!