Kantarellpaj
Publicerat:
2022-10-20Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Mördeg
- 300gmjöl
- 170gsmör
- 1stlitet ägg
- 1stänkkallt vatten
Fyllning
- 600gKantareller
- 8stschalottenlök
- 100gsmör
- 4stägg
- 2,5dlgrädde
- 150ggruyere
- 3-4mskhackad körvel
- 1mskhackad dragon
- salt & peppar
Så lagar du
Mördeg:
1. Tärna det kalla smöret och smula det tillsammans med salt och mjöl.
2. Knäck i ägget och ev. lite kallt vatten om degen är för torr, nyp samman tills en boll kan formas.
3. Förvara degen i kylskåp i minst 1 timme.
4. Kavla ut degen och lägg i en pajform, grädda i 10-15 minuter.
Fyllning:
5. Skala schalottenlöken och hacka den efter tycke.
6. Stek löken i en panna med lite smör tills den är gyllenbrun, ställ sedan åt sidan.
7. De rensade kantarellerna steks tills de börjar ge ifrån sig vätska, smaksätt med salt och peppar.
8. Vispa ägg, grädde, skyn från svampen, finriven gruyere och örter.
9. Tillsätt den stekta löken och svampen till blandningen.
10. Häll blandningen i pajskalet.
11. Grädda pajen i 35-40 minuter.
12. Servera med en god grönsallad.