Kebabspett från Medelhavet

Kebabspett

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

6portioner

  • 1st
    rödlök
  • 1st
    röd paprika
  • 4klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • kruk(or)
    persilja
  • 800g
    nötfärs
  • 2msk
    sumak
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 2tsk
    spiskummin
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

  1. Skala löken. Riv den på rivjärn och pressa ut vätskan genom en finmaskig sil. Häll bort vätskan och behåll lökmassan.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
  3. Lägg paprika, vitlök och persilja i en matberedare och mixa ihop till en fin massa.
  4. Häll ner massan i en bunke tillsammans med löken och resten av ingredienserna. Blanda ihop färssmeten ordentligt.
  5. Kläm fast smeten på grillspett, gärna breda, platta spett av metall.
  6. Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid att servera till.

Dela det här receptet med dina vänner!