Kebabspett från Medelhavet
Ingredienser
6portioner
- 1strödlök
- 1ströd paprika
- 4klyfta(or)vitlök, finhackade
- 1½kruk(or)persilja
- 800gnötfärs
- 2msksumak
- 2tskpaprikapulver
- 2tskspiskummin
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
- Skala löken. Riv den på rivjärn och pressa ut vätskan genom en finmaskig sil. Häll bort vätskan och behåll lökmassan.
- Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar.
- Lägg paprika, vitlök och persilja i en matberedare och mixa ihop till en fin massa.
- Häll ner massan i en bunke tillsammans med löken och resten av ingredienserna. Blanda ihop färssmeten ordentligt.
- Kläm fast smeten på grillspett, gärna breda, platta spett av metall.
- Grilla i 3-4 minuter på varje sida. Grilla gärna grönsaker bredvid att servera till.