Mamma Yvonnes rostade potatis
Publicerat:
2023-07-24Tillagningstid:
Tony Irvings mamma Yvonnes recept hur man gör en perfekt rostad potatis.
Ingredienser
6portioner
- 1kgmjölig potatis (skalad och skuren i lika stora delar)
- 3tskgås- eller ankfett eller solrosolja
Så lagar du
Dessa potatisar är ett utmärkt tillbehör till Mamma Yvonnes söndagsstek.
1. Häll potatisen i en gryta och täck med vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Häll sen av vattnet och låt potatisen torka.
2. Häll tillbaka potatisen i grytan och skaka den, Yvonne gör det med en handduk under för att inte skada köksbänk eller panna, så att den får lite ”trasiga” kanter och torkar ordentligt.
3. Lägg fettet i en långpanna på hög värme. Häll sedan i potatisen och vänd runt dem så att de täcks av fett på alla sidor. Ugnsbaka potatisen i 220 grader i 45 – 60 minuter till de är gyllenbruna och krispiga. Vänd på dem med jämna mellanrum.
4. Sprinkla salt över och servera genast till Mamma Yvonnes söndagsstek.