Marinerad piggvar i te-ponzu
Publicerat:
2023-08-21Tillagningstid:
En riktigt lyxig anrättning som fungerar perfekt som en spännande förrätt. En smakrik och fräsch rätt med asiatisk touch.
Ingredienser
4portioner
- 400gpiggvarfilé, tunt skivad (eller annan vit fisk, t ex hälleflundra)
- 4stostron, delade i mindre bitar
- 4-6strädisor, fint hackad
- ½ströd chili, fint hackad
- 1stlime
- 1stcitron
- 2sttepåsar Earl Grey
- japansk soja
- sesamolja
- färsk koriander
Så lagar du
- Skiva piggvaren i ca 2 mm tunna skivor och lägg ut dessa på ett serveringsfat.
- Öppna ostronen och ta ut muskeln. Skiva ostronet i tre delar och lägg ut dessa ovanpå fisken.
- Hacka rädisor och chili riktigt fint och lägg ut ovanpå fisken.
- Pressa lime och citron i en skål och lägg i tepåsarna. Låt stå i 5 minuter. Krama ur tepåsarna.
- Tillsätt japansk soja i samma mängd som citronsaft och blanda samman.
- Häll blandningen ovanpå fisken. Toppa med lite sesamolja och färsk koriander. Servera.