Mandelpotatispuré

i en mörkt grå djup tallrik ser vi en portion av picklade gulbetor, mandelpotatis puré och lyxpölsa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Serveras gärna med Lyxpölsa

Ingredienser

6portioner

  • 800g
    skalad mandelpotatis
  • 1,5dl
    grädde
  • 50g
    smör
  • 1dl
    mjölk
  • 0,5st
    riven vitlöksklyfta
  • 6droppe(ar)
    tryffelolja
  • salt

Så lagar du

  1. Koka mandelpotatisen mjuk i saltat vatten
  2. Värm grädde, smör och mjölk i en kastrull
  3. Tillsätt vitlök och tryffelolja
  4. Häll av vattnet från potatisen och låt den ånga av
  5. Pressa potatisen ner i en kastrull
  6. Tillsätt gräddblandningen
  7. Smaka av med salt

Dela det här receptet med dina vänner!