Pepparkaksdröm med mascarponekräm
Publicerat:
2024-11-30Tillagningstid:
Pepparkaksrulltårta med mascarpone och lingon är en perfekt kombination av julens kryddor och frisk syrlighet.
Ingredienser
6 - 8portioner
Rulltårtbotten
- 3stägg
- 1,5dlsocker
- 1,5dlvetemjöl
- 0,5dlpotatismjöl
- 2tskvaniljsocker
- 1,5tskbakpulver
- 2tskkanel
- 2tskingefära
- 1,5tskkryddnejlika
Fyllning
- 250gmascarpone
- 1dlgrädde
- 1dlflorsocker
- 1mskvaniljsocker
- lingon
Garnering
- florsocker
- lingon
Så lagar du
Tårtrullebotten
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Täck en långpanna med bakplåtspapper.
- Vispa ihop ägg och socker med elvisp
- Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtbotten och vänd smeten försiktigt.
- Häll smeten på plåten och bre ut jämnt.
- Grädda mitt i ugnen i 5-7 min tills den blivit genomgräddad.
- Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper med socker.
- Dra försiktigt bort bakplåtspapper på andra sidan och rulla sedan rulltårtan i en ren kökshandduk. Låt den svalna helt och hållet.
- Rulla ut botten och fyll mascarponekräm och strö lingon på. Rulla ihop tajt.
- Garnera!
Mascarponekräm
- Vispa grädde och mascarpone till en fluffig kräm. Tillsätt resterande ingredienserna till en fluffig konststens.