Pepparkaksdröm med mascarponekräm

på en träbräda ser vi en vit rulltårta toppad med lingon och frystorkade hallon

Publicerat:

Tillagningstid:

Pepparkaksrulltårta med mascarpone och lingon är en perfekt kombination av julens kryddor och frisk syrlighet.

Ingredienser

6 - 8portioner

Rulltårtbotten

  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    socker
  • 1,5dl
    vetemjöl
  • 0,5dl
    potatismjöl
  • 2tsk
    vaniljsocker
  • 1,5tsk
    bakpulver
  • 2tsk
    kanel
  • 2tsk
    ingefära
  • 1,5tsk
    kryddnejlika

Fyllning

  • 250g
    mascarpone
  • 1dl
    grädde
  • 1dl
    florsocker
  • 1msk
    vaniljsocker
  • lingon

Garnering

  • florsocker
  • lingon

Så lagar du

Tårtrullebotten

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ihop ägg och socker med elvisp
  4. Tillsätt resten av ingredienserna till rulltårtbotten och vänd smeten försiktigt.
  5. Häll smeten på plåten och bre ut jämnt.
  6. Grädda mitt i ugnen i 5-7 min tills den blivit genomgräddad.
  7. Vänd upp rulltårtan på ett bakplåtspapper med socker.
  8. Dra försiktigt bort bakplåtspapper på andra sidan och rulla sedan rulltårtan i en ren kökshandduk. Låt den svalna helt och hållet.
  9. Rulla ut botten och fyll mascarponekräm och strö lingon på. Rulla ihop tajt.
  10. Garnera!

 

Mascarponekräm

  1.  Vispa grädde och mascarpone till en fluffig kräm. Tillsätt resterande ingredienserna till en fluffig konststens.

Dela det här receptet med dina vänner!