Pitabröd i stekpannan

I en låg korg ligger en handduk, i handduken ser vi en hel hög med nygräddade pitabröd.

Publicerat:

Tillagningstid:

Supergott och lättbakat, på ingredienser som du kanske till och med redan har hemma. Det här brödet passar bra till att fånga upp alla sorters dip med, till wraps eller mackor. Det är allra godast nybakat, men om du vill förbereda kan du täcka det med en fuktig kökshandduk och tvärvärma brödet i micron just innan servering.

Ingredienser

4portioner

  • 2,5dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    bakpulver
  • 1krm
    salt
  • 2dl
    tjock yoghurt
  • olivolja till stekning

Så lagar du

1. Rör ihop de torra ingredienserna, blanda ner yoghurt. Det går enklast med en trägaffel. 

2. ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda till en smidig deg, dela i 4 bitar, rulla till bollar och låt vila 5 minuter. 

3. Kavla ut bollarna, strö på mer mjöl om det behövs. 

4. Hetta upp en stekpanna, tillsätt olja. 

5. Sopa av ev. överskottsmjöl och stek bröden ett par minuter på båda sidorna. Servera bröden varma direkt.

Dela det här receptet med dina vänner!