Smördegstrianglar med qsta-fyllning

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

10portioner

  • 1paket
    smördegsplattor
  • 6skiva(or)
    vit toastbröd
  • 3dl
    grädde
  • 3dl
    mjölk
  • 1msk
    majsstärkelse
  • 1msk
    socker
  • 2tsk
    rosvatten

Sockerlag

  • 3dl
    socker
  • 2dl
    vatten
  • 1krm
    citronsyra

Så lagar du

Qsta- fyllning

  1. Skär bort brödets kanter, dela sedan det vita i små bitar.
  2. Häll vispgrädde i en kastrull och värm lagom (låt den ej koka).
  3. Tillsätt resten av ingredienserna under omkörning. Sänk sedan värmen och mosa med hjälp av visp tills smeten blir slät.
  4. Låt smeten svalna helt.

Sockerlag

  1. Häll ingredienserna i en kastrull och låt koka tills sockerkristallerna försvinner. Låt puttra i 3-5 min. 
  2. Låt svalna helt och hållet.

Smördeg

  1. Värm ugnen till 200 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg 1 msk fyllning på smördegsplattorna och vik sedan till en triangel. Nyp ordentligt med fingrarna eller en gaffel.
  2. Grädda smördegstrianglar mitt i ugnen till färgen blir gyllene i ungefär 10-15 min.
  3. Garnera med sirap och finhackade pistage.

Dela det här receptet med dina vänner!