Smördegstrianglar med qsta-fyllning
Ingredienser
10portioner
- 1paketsmördegsplattor
- 6skiva(or)vit toastbröd
- 3dlgrädde
- 3dlmjölk
- 1mskmajsstärkelse
- 1msksocker
- 2tskrosvatten
Sockerlag
- 3dlsocker
- 2dlvatten
- 1krmcitronsyra
Så lagar du
Qsta- fyllning
- Skär bort brödets kanter, dela sedan det vita i små bitar.
- Häll vispgrädde i en kastrull och värm lagom (låt den ej koka).
- Tillsätt resten av ingredienserna under omkörning. Sänk sedan värmen och mosa med hjälp av visp tills smeten blir slät.
- Låt smeten svalna helt.
Sockerlag
- Häll ingredienserna i en kastrull och låt koka tills sockerkristallerna försvinner. Låt puttra i 3-5 min.
- Låt svalna helt och hållet.
Smördeg
- Värm ugnen till 200 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg 1 msk fyllning på smördegsplattorna och vik sedan till en triangel. Nyp ordentligt med fingrarna eller en gaffel.
- Grädda smördegstrianglar mitt i ugnen till färgen blir gyllene i ungefär 10-15 min.
- Garnera med sirap och finhackade pistage.