Svampsoppa á la Thomas Herman

En blå skål med svampsoppa på en skärbräda i trä.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 2st
      schalottenlök
    • 1klyfta(or)
      vitlök
    • 600g
      blandad svamp
    • 1msk
      smör, till stekning
    • 4kvist(ar)
      timjan
    • 2st
      skivor tjockt bacon
    • 1dl
      torr sherry
    • 8dl
      hönsbuljong
    • 2dl
      vispgrädde
    • 4stänk
      sherryvinäger
    • 4stänk
      citronsaft
    • 1tsk
      kallt smör
    • 1msk
      creme fraiche
    • salt & peppar

    Så lagar du

    1. Skala schalottenlök och vitlök och hacka grovt.

    2. Rensa svampen och hacka grovt.

    3. Smällt smör i en kastrull, tillsätt schalottenlök, vitlök, timjan och bacon.

    4. Tillsätt svampen efter några minuter och fräs blandningen några minuter tills svampen avger lite vätska.

    5. Reducera vätskan från svampen och tillsätt sherry.

    6. Låt reducera och tillsätt sedan hönsbuljong och grädde.

    7. Koka i ca. 20 minuter tills allt är mjukt.

    8. Plocka ut timjan och bacon, mixa soppan med stavmixer.

    9. Är soppan för tjock kan det tillsättas mer hönsbuljong.

    10. Smaksätt med salt och peppar efter smak. Smaka av med mer sherryvinäger eller citronsaft.

    11. Blanda ner creme fraiche och kallt smör.

    12. Stek upp lite svamp att garnera med

    13. Servera

    Dela det här receptet med dina vänner!